Kycklingfilé i mustig tomatsås.

Kycklingfilé i mustig tomatsås.

2 portioner

2 kycklingfiléer

0.5 msk olja

0.5 gul lök

1 vitlöksklyftor

250 g krossade tomater

0.5 tärning kycklingbuljong

1 msk dijonsenap

1 tsk balsamvinäger

1 tsk worcestersås

1,5 dl grädde

salt och peppar

basilika

Gör så här

Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna så de får fin färg. Salta och peppra. De behöver inte vara helt och hållet genomstekta för de kokar klart i såsen sen.

Finhacka löken och vitlöken och fräs den i en annan panna. Stek tills löken mjuknat.

Smula i buljongtärningen och tillsätt senapen, worcestersås, tomaterna och balsamvinägern. Låt detta koka upp i ca 5 min. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i ca 30 min. Ju längre desto bättre för smaken.

Häll i grädden och lägg i kycklingen. Låt allt koka upp igen. Sänk värmen och låt sjuka i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.

Strimla basilikan och rör ner på slutet, spara några blad till dekoration.

Jag serverade med ris men det fungerar även bra med potatisklyftor och/eller en sallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s