Pasta gratäng med sojafärs.

Idag slängde jag ihop en vegosås gjord på sojafärs. Denna gratäng är inte bara super god direkt ur ugnen utan är även perfekt i matlådan dagen efter också. Receptet på färssåsen är ungefärligt, då jag inte skrev ner något utan bara smakade av under tiden.

Pasta gratäng med sojafärs ca 4 port.

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

Ca 150 g sojafärs

1 burk krossade tomater

1,5 msk koncentrerad grönsaksfond

Några stänk Worcestershiresås

Oregano

Salt

Peppar

Paprikapulver

Ca 1 msk Tomatpuré

Ca 0,5 dl grädde

Riven ost

Valfri pasta

Hacka lök och vitlök och stek mjukt. Blanda ner färsen och stek en stund.

Häll över tomaterna, purén, kryddorna och fonden. Låt allt koka samman och smaka av. Låt puttra en stund.

Häll i grädden och låt det puttra ett tag till.

Koka valfri pasta efter anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med såsen.

Häll över blandningen i en ugnsfastform och strö över riven ost.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.

Servera med sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s