Fläsk schnitzel.

Schnitzel

4 skivor fläskkött

salt

1 krm peppar

2 ägg

1 dl vetemjöl

2 dl ströbröd eller panko

smör och olja till stekning

Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. 

Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt. 

Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.

Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. 

Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida.

Servera med tunt skivad råstekt potatis och någon sås du gillar.

9e8af804-80e8-40dc-8a20-1af21a785ebd

Vi serverade med en sås vi köpt loss från Luzette som är gjord på Calvados.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s