Ljuvlig lakritskola.

Idag gjorde jag himmelskt god lakritskola till jul. Så smarrig att du bara måste testa!

Lakritskola

1 dl turkisk peppar
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl grädde

Gör såhär

Krossa karamellerna så de blir till mindre bitar.

Blanda karamellkrossen tillsammans med de övriga ingredienserna i en kastrull eller gryta med tjock botten. Koka upp blandningen och låt den sedan koka på låg värme i cirka 45 minuter. Du kan testa om smeten är klar genom att droppa en droppe i kallt vatten, går den att rulla till en kula är den klar.

Häll upp blandningen i en form iklädd bakplåtspapper och låt den svalna innan du skär den i bitar och förpackar bitarna i bakplåtspapper.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s